Groene thee en matcha

Groene thee en matcha zijn typische Japanse drankjes. Je vindt deze producten dan ook overal in terug. Het voordeel van groene thee is dat het zowel warm als koud gedronken kan worden, en het is dus het gehele jaar door een heerlijke drank om te drinken. Maar groene thee is niet alleen erg smaakvol, het bezit daarnaast ook nog eens een heleboel gezonde eigenschappen. Matcha bezit zowaar nog meer van deze supergezonde eigenschappen.

Allereerst leggen we je het bereidingsproces van matcha uit. Het wordt namelijk gemaakt door theebladeren te vermalen met een molensteen, net zolang tot er een zeer fijn poeder overblijft. Je drinkt dus in feite de vloeistof compleet met fijngemalen theebladeren op, dit in tegenstelling natuurlijk tot normale thee.

Matcha thee wordt in Japan veel gebruikt bij bijzondere theeceremonies, maar de thee is ook gewoon te drinken zonder deze ceremonies. Maar waarom is matcha nu eigenlijk zo gezond? Een kopje matcha thee bevat namelijk maar liefst 5 maal zoveel antioxidanten dan welke andere thee dan ook. Dit helpt niet alleen de huid te reinigen en gezond te houden, maar in feite het gehele lichaam. Daarnaast heeft het drankje een zeer kalmerende werking doordat er veel van het aminozuur L-theanine in voorkomt.

Bovenop bovengenoemde voordelen zorg je door het drinken van matcha voor een welkome boost van je stofwisseling, wat het lichaam helpt om vet sneller te verbranden dan het normaal gesproken doet. Tot slot zit er in matcha thee een ontzettend grote hoeveelheid aan Vitamine A en C, calcium, kalium, chlorofyl, ijzer en eiwitten. Het is mega gezond dus, en zeker de moeite waard om eens uit te proberen.