Noedels, oftewel ramen

Een immens populair gerecht in Japan zijn toch wel de noedels. Op bijna elk moment van de dag wordt dit wel geconsumeerd, of het nu als ontbijt, als lunch, snelle snack of diner is. Het is dan ook niet moeilijk om een noedelrestaurant te vinden in Japan en het is in feite het Japanse equivalent van fastfood.

Noedels zijn er in een aantal variaties waaronder gekookte noedels of noedels welke in soep zijn verwerkt. Als consument kies je wat je graag wilt, en binnen no-time heb je stomend hete noedels onder je neus. Wanneer je de noedels eet is het grappig genoeg de bedoeling dat je er flink bij gaat zitten slurpen, want door dit geluid te produceren laat je merken dat het eten je goed smaakt.

Er zijn diverse soorten noedels, waarvan de bekendste soorten toch wel de udon en soba zijn. Udon noedels maakt men van witte bloem en zijn een stuk dikker dan de soba noedels. Soba noedels maakt men dan weer van boekweit bloem, een zeer voedzame graansoort. En hoewel de voorkeur doorgaans toch uitgaat naar de vers bereide varianten, is er in Japan een enorm scala aan verschillende soorten en smaken instant-noedels te verkrijgen.