Heerlijk genieten in een Japans restaurant

Stel, je bent net verloofd en je wilt dit met je vrienden uitgebreid vieren in je favoriete Japans restaurant, immers jullie houden allemaal van Sushi. Echter wil je dit keer de meer traditionelere kant van de keuken ontdekken.

Gemak dient de mens

Je wilt natuurlijk dat je Japanse uitje zo soepeltjes mogelijk verloopt. Dus besluit je op de Iphone zojuist afgeleverd door mresell.nl een restaurant app te installeren. Door de komst van restaurantapps is het steeds gemakkelijker een avondje uit in te plannen. Dergelijke apps kunnen op elk medium geïnstalleerd worden. Of het nu gaat om een refurbished apple of mac zoals je die op mresell.nl kunt verkrijgen of je draait de app op je desktop of adroid apparaat, met een paar simpele handelingen is je Japanse avond te reserveren.

De traditionele Japanse keuken

Welke keuze mogelijkheden heb je wanneer je kiest voor de traditionele Japanse keuken?

Miso soep

Dit traditionele gerecht staat in Japan op het dagelijkse menu. Van zeewier, maar ook van gedroogde visvlokken wordt er bouillon getrokken. In de bouillon vind je pasta gemaakt van gefermenteerde bonen en rijst. De inhoud kan verder variëren van groenten, vlees, tofu of vis.

Yaktori

Dit is meer een traditionele snack met een gevarieerde keuze in vlees, vis of groente. Deze overheerlijke spiesjes worden vervolgens gegrild en is makkelijk te combineren met andere gerechten.

Okonomiyaki

“Gefrituurd zoals je wilt” dat is wat Okonomiyaki betekent en ook weer een zeer populair gerecht. Deze hartige omelet wordt gevuld met kool en varkensvlees. Ook kan je kiezen voor zeevruchten. Er zijn diverse varianten mogelijk zoals hiroshima -en Monjayaki style.

Takoyaki

Deze traditionele snack is gemaakt van stukjes octopus en worden door een beslag gehaald en gebakken. Het gerecht wordt compleet gemaakt met een speciale saus, lente-ui en ingemaakt gember.

Ramen

Dit is een noedelgerecht en ook weer enorm populair. Deze wat dunnere noedels kent een aantal combinaties, maar wordt standaard geserveerd met chashu of wel gestoofd varkensvlees.

Udon

Deze noedels zijn wat dikker dan Ramen en wordt vaak gegeten in een hete soep zoals Miso of Udon wordt gecombineerd met andere ingrediënten zoals groenten, vlees en zeevruchten.

Sukiyaki

Dit overheerlijke gerecht wordt geserveerd met dunne reepjes rundvlees, diverse groenten en paddenstoelen. Tofoe behoort ook tot een keuze mogelijkheid. Deze ingrediënten worden gesmoord in een mengsel bestaande uit sojasaus, suiker en rijstazijn.

Kaisendon

Deze zoete rijst wordt rijkelijk voorzien van verse zeevruchten en vis.

De genoemde gerechten zijn bekende populaire gerechten maar er zijn natuurlijk ook minder bekende Japanse gerechten op te noemen. De besproken gerechten zijn in elk geval in ieder Japans restaurant wel te krijgen.