Japanse taarten

Hoewel de meeste mensen sushi of Japanse noedels wel kennen, zijn Japanse taarten nog redelijk onbekend. Toch heeft Japan ook op dit gebied genoeg lekkers te bieden, want met name de Japanse cheesecake is voor de liefhebber echt het proberen waard.

De Japanse cheesecake

Er zijn verschillende recepten voor deze luchtige, fluffy cake. Hoewel sommige recepten beweren dat er maar drie ingrediënten nodig zijn (roomkaas, witte chocolade en eieren) blijkt deze taart toch aardig vaak te mislukken. Het probleem is vaak dat de taart niet genoeg rijst in de oven, en een platte taart is niet wat het zou moeten zijn! Na wat speurwerk op het internet lijkt dit recept de hoogste slagingskans te hebben en ziet deze er bovenal erg smakelijk uit.

Mocht het bakken van deze Japanse cheesecake niet lukken, dan is het natuurlijk ook gewoon nog mogelijk om taarten te bestellen op https://www.jeeigentaart.nl/. Op deze website is het overigens ook mogelijk om gereedschap, decoraties en accessoires te bestellen voor het maken van je eigen taart.

Nog meer Japanse taarten

Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke taarten te maken die oorspronkelijk uit Japan komen, zoals hartige taart met kipfilet en zalm, Japanse plaattaart (okonomiyaki) of een auberginetaart. Vind hier de recepten en probeer het zelf uit! Ook op deze website kun je recepten voor heerlijke taarten en desserts vinden. Voor velen is het echter lastig om aan specifieke Japanse ingrediënten te komen, maar deze kunnen online besteld worden of bij een Japanse toko gekocht worden. Als dat niet slaagt kunnen ingrediënten vaak ook vervangen worden of weggelaten worden. De laatste tijd is de sushi-taart een trend, echter valt het zeer te betwijfelen of dit oorspronkelijk uit Japan komt, of dat het een westerse uitvinding is. Het is namelijk gewoon sushi, maar dan in de vorm van een taart. Qua smaak is er dus niets anders aan, en eerlijk gezegd hebben we dit in Japan nog nooit gezien.