Japanse whisky

Wanneer het gaat om vooraanstaande whiskyproducenten denken de meeste mensen direct aan Ierland en Schotland. Japan vormt echter een belangrijke speler op de whisky markt, en dan met name wat betreft de premium whisky’s. De afgelopen jaren bestormden de Japanners met groot succes de whisky markt, en inmiddels is onder andere Suntory een bekende naam. Het merk zette dan ook een aanzienlijk leger beroemdheden in om hun whisky onder de aandacht te brengen. Een aantal Japanse whisky’s die wij graag onder de aandacht willen brengen vind je in dit artikel.

Nikka Taketsuru Pure Malt Non Age

De Nikka Taketsuru Pure Malt Non Age is een zeer exclusieve whisky welke voor een redelijke prijs over de toonbank gaat. Deze whisky kost nog geen 80 euro per liter, wat hem zeer interessant maakt voor de gemiddelde whiskyliefhebber. Deze Non Age omvat een melange van Malt whisky’s uit verschillende soorten vaten van maar liefst 10 jaar oud. Dit resulteert in een volle en ronde smaak en een alcoholpercentage van 43%. De smaak is zeer toegankelijk en zal menigeen whiskydrinker bevallen.

Mars Maltage Cosmo

Deze bijzondere Japanse whisky omvat een blend van diverse single malt whisky’s van de Shinshu distilleerderij, en een aantal Schotse whisky’s. De Mars Maltage Cosmo is iets duurder dan de Nikka Taketsuru Pure Malt Non Age, maar komt niet hoger uit dan zo’n 85 euro per liter. Het alcoholpercentage varieert tussen de 41 en 50%.

Nikki Yoichi 12 years

Deze single malt whisky is een exclusieve whisky welke geproduceerd en gerijpt is in Hokkaido in de Yoichi distilleerderij. Deze whisky wordt op zijn minst 12 jaar lang gerijpt in de vaten, waardoor hij een zeer zachte en karakteristieke smaak heeft met een erg rijke afdronk. De Nikki Yoichi 12 years komt neer op een kleine 280 euro per liter, aanzienlijk duurder dus dan eerdergenoemde Japanse whisky’s. Evenals de Mars Maltage Cosmo varieert het alcoholpercentage tussen de 41 en 50%.

Akashi Malt

De Akashi Malt is eveneens een single malt whisky en is afkomstig uit de White Oak distilleerderij. Whisky’s van de White Oak distilleerderij zijn te allen tijde vernoemd naar de plek waar de stokerij gevestigd is, namelijk Akashi. De Akashi Malt whisky bevat een smaakexplosie van kruidige gember, en de afdronk bevat de typerende smaak van eik en verbrand rubber. De prijs van de de whisky is gemiddeld en komt neer op zo’n 115 euro per liter. Ook het alcoholpercentage van deze whisky ligt tussen de 41 en 50%.