Een Japans café voor kantoorwerkers beginnen

Door de coronacrisis staan er overal in Nederland enorme aantallen kantoorruimtes leeg. Een kantoorruimte huren is daardoor eenvoudiger dan ooit, en er zijn een aantal interessante locaties en panden beschikbaar. Sommige daarvan lenen zich uitstekend voor het koppelen van een horecagelegenheid aan de werkruimte.

Japans eten serveren is hip, heerlijk, gezond en trekt die moderne werknemer aan die goede secundaire arbeidsvoorwaarden op prijs stelt. Dit voedsel is bovendien ontwikkeld voor harde werkers en is snel op te eten, zodat een goede lunch en een hoge productiviteit hand in hand gaan.

Bar, café of restaurant?

De kantoorruimte die je weet te huren bepaalt, samen met het aantal werknemers, meestal het formaat van de nieuwe Japanse horecagelegenheid. Dat is direct ook bepalend voor het eten en drinken dat beschikbaar is voor de lunch en het diner van de werknemers.

Een bar met beperkte zitgelegenheid waar thee, frisdrank, sake en zoetigheid verkrijgbaar is, voegt al heel wat extra’s toe aan een klein kantoorpand. Een café met comfortabele stoelen en kleine tafeltjes is gezelliger en maakt het mogelijk om noedels, curry en sushi te serveren. En voor de echt grote kantoorruimtes kan een ruim inpandig restaurant met een volledig Aziatisch buffet of à-la-cartemenu de trekpleister van het gebouw worden.

Wat zijn geliefde Japanse gerechten?

De Japanse keuken is in Nederland nog niet zo bekend als de Chinees of het Turkse eethuis. Om op safe te spelen is het aan te raden om de echte knallers uit deze keuken te laten bereiden, zodat ze ook bij de gemiddelde kantoorklerk in de smaak zullen vallen.

  • Sushi, verkrijgbaar in vele soorten, is hét Japanse gerecht. Het is vrij eenvoudig te bereiden, niet duur en heeft toch een exclusieve uitstraling. Sushi van rijst kan bereid worden met vis, kip, vlees of tofoe.
  • Noedelsoep en misosoep zijn vullend, smaakvol en passen in een gezond dieet.
  • Vlees- en visspiezen zijn ietsjes lastiger te bereiden, maar worden door het personeel van je kantoorruimte (in combinatie met rijst, noedels en groente) als volledige maaltijd beschouwd.
  • Tepanyaki zijn gerechten die nog spetterend op een loeihete bakplaat worden opgediend. Deze gerechtjes behoren tot de meest gewaardeerde keuzes uit de Japanse keuken en zijn ook geschikt om bij een luxe zakenlunch of chique conferentie te serveren.