Een uitje naar een Japans resaturant

Het Japans eten wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Het is in de regel erg gezond en een avond naar een Japans restaurant is echt een avondje uit. De Japanse cultuur wordt weergegeven in het voedsel maar ook in het interieur van een Japans restaurant.

Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie die zich kenmerkt door soberheid en bescheidenheid. Wit is daarom een veelgebruikte kleur in Japanse restaurants, kleding en zelfs in voedsel.

De interieurs van de Japanse restaurants zijn meestal eenvoudig om de soberheid en bescheidenheid te benadrukken maar de inrichting is daarom zeker niet minder elegant.

In Japanse stijl uit eten

Wil je geheel in stijl naar een Japans restaurant dan is het leuk om daar rekening mee te houden in je kledingkeuze voor die avond. Japanse vrouwen dragen veelal witte jurken. Voor de vrouwen die in een Japans restaurant gaan eten is het daarom aan te raden om wit te kiezen voor jurken tijdens het uitje. Daarmee passen de gasten vlekkeloos in het interieur van het restaurant en het voedsel op de tafels. Veel gerechten worden met rijst gemaakt en daardoor is er veel wit voedsel in Japanse restaurants.

Daarnaast geeft wit ook puurheid weer en dat maakt de jurken extra elegant.

De manier van eten in een Japans restaurant

Niet alleen de uitstraling van het restaurant en het eten is anders in een Japans restaurant vergeleken met een Europees restaurant. Ook de manier van eten is anders. Er zijn allerlei kleine bakjes wat bevorderde dat mensen langzamer eten. Daarnaast wordt er niet met mes en vork gegeten maar met eetstokjes, die ook wel chopsticks worden genoemd. Het is niet eenvoudig om hiermee te eten als je dit niet gewend bent. Op verzoek is het altijd mogelijk om mes en vork te krijgen, maar het is aan te raden om met eetstokjes te eten omdat het bij de algehele ervaring van Japans eten hoort.

Voor veel hapjes zijn er bakjes met verschillende dressings waar je het hapje in kunt dopen. Het zal even oefenen zijn om dit handig met de eetstokjes te doen zonder dat het hapje valt. Vooral de dames met de witte jurken zullen geen vlekken willen op de aangepaste kleding. Rustig en bedachtzaam eten is daarom erg wenselijk. Dit heeft sowieso alleen maar voordelen.

  • Het is goed voor de spijsvertering
  • Je proeft het eten beter
  • Rustig eten ontspant en je geniet langer in het restaurant

Sfeermuziek in een Japans restaurant

Om de Japanse sfeer helemaal compleet te maken in een restaurant wordt er Typische Japanse achtergrond muziek gespeeld. De traditionele Japanse muziek is erg herkenbaar door het gebruik van speciale instrumenten. De muziek staat bekend om de relaxende en helende werking op mensen. Dit draagt uiteraard ook bij aan een heerlijk ontspannen en rustig avondje uit in een Japans restaurant.